Office 365.hu - felhő alapú Office szolgáltatások Önnek

Hívja szakértőnket most: +36 20 918 6511

Gyakran ismételt kérdések


Leggyakrabban feltett kérdések

K: Mi a különbség az Office és az Office 365 között?

Az Office olyan irodai szoftver (ideértve a Word, a PowerPoint, az Excel, az Outlook és a OneNote programokat), amely az asztali vagy hordozható számítógépre van telepítve. Az Office 365 egy online előfizetéses szolgáltatás, amely levelezést, megosztott naptárakat, online dokumentum-létrehozási és -szerkesztési funkciót, csevegést, webkonferenciákat, vállalatok számára nyilvános webhelyet és belső csoportwebhelyeket biztosít – és mindez bárhonnan, szinte bármilyen eszközzel elérhető.

Azok az ügyfelek, akiknek az Office 2010 szoftvercsomag van telepítve a számítógépére, gyorsan konfigurálhatják a szoftvert, hogy együttműködjön az Office 365 szolgáltatással. Ezek a felhasználók könnyen lekérdezhetik, szerkeszthetik és menthetik az Office-dokumentumokat az Office 365-felhőben, együtt szerkeszthetik a dokumentumokat valós időben, gyorsan kezdeményezhetnek számítógépek közötti hívásokat, csevegést és webkonferenciákat másokkal.

Az Office 365 az Office 2007 szoftvercsomaggal és az Office újabb kiadásaival is kompatibilis, továbbá a kiválasztott Office 365-csomagok az Office Professional Plus szoftvercsomagot is tartalmazzák.

K: Mi az a felhő?

A felhő nem más, mint felhasználóbarát módja a webalapú számítógépes szolgáltatások leírásának. Az információk tárolása, a számítások és a szoftverek távoli, a Microsoft tulajdonában lévő kiszolgálókon találhatók, és kezelésük is innen történik. Mivel ez az infrastruktúra online található, Ön szinte bárhonnan hozzáférhet: asztali- és hordozható számítógépről, valamint mobiltelefonról.

K: Hány felhasználót támogat az Office 365?

Az Office 365 méretezhető, és az egyszemélyes vállalakozástól a több tízezer felhasználóval rendelkező vállalatokig mindent támogat. Az Office 365 kisvállalatoknak (P1 csomag) a legfeljebb 25 alkalmazottat foglalkoztató vállalatok számára a legelőnyösebb, és akár 50 felhasználót is képes kiszolgálni. Az Office 365 közép- és nagyvállalatoknak csomagok (E1–4) és a kioszk csomagok (K1–K2) az egy alkalmazottat foglalkoztató szervezetektől a több mint 50 000 felhasználóval rendelkező szervezetig ajánlottak. Az összes lehetőséget összehasonlíthatja itt.

K: Működni fog az Office 365 szolgáltatás az Office-példányommal?

Az Office 365 legjobban az Office 2010 és az Office 2011 for Mac verziókkal működik együtt. Az Office 365 valamivel kevesebb funkcióval együttműködik az Office 2007 és az Office 2008 for Mac verziókkal is. Ha az Office régebbi kiadásával rendelkezik, az Office 365 használatához az Office valamelyik újabb verziójára kell frissítenie.

Első lépések

K: Mit kell telepítenem, ha regisztrálok az Office 365 szolgáltatásra?

Az Office 365 használatához semmit sem kell telepítenie.

Az Office 2010 és 2007 asztali verziója és az Office 365 szolgáltatás közötti kapcsolat könnyű létrehozásához a Microsoft az Office 365 vásárlóinak egy telepíthető szoftvert – az Office asztali telepítőt – biztosít, ingyenesen.

Az Office asztali telepítő számos előnyt nyújt, többek között:

  • A szükséges frissítések automatikus felderítése.

  • Frissítések és összetevők jóváhagyáshoz kötött vagy a parancssorból, csendes üzemmódban történő telepítése.

  • Az Outlook és a Microsoft Lync automatikus konfigurálása a Microsoft Office 365 szolgáltatással történő használathoz.

  • Futtatás utáni öneltávolítás az ügyfélszámítógépről.

Az Office asztali telepítőt az Office 365 felügyeleti központjában találja, és innen lehet telepíteni.

Ha a csomag az Office Professional Plus 2010 alkalmazáscsomag előfizetését is tartalmazza, azt is közvetlenül az Office 365 felügyeleti központjából lehet telepíteni.

K: Létezik minimális vásárlási követelmény?

Csak egy Office 365 munkaállomáshoz kell licencet vásárolnia.

K: Mi a helyzet, ha már van tartománynevem?

A tulajdonában lévő tartománynevet felveheti az Office 365 szolgáltatásba, így létrehozhat tartományalapú e-mail címeket és nyilvános webhelyeket is. Keressen további, tartományokkal kapcsolatos válaszokat itt.

K: Átviszi a rendszer a kipróbálás során létrehozott adatokat az Office 365-előfizetésbe?

Igen. Ha ugyanannyi felhasználói fiókot tartalmaz az Ön által vásárolt Office 365-előfizetés, mint ahányat az ingyenes próbaidőszak végéig létrehozott, ezen felhasználói fiókok adatai és konfigurációs beállításai nem fognak megváltozni. Az ingyenes próbaidőszak lejártával nem lehet tovább folytatni az Office 365 kipróbálását. További 30 nap áll rendelkezésére az Office 365 megvásárlására, mielőtt a fiók adatai törlődnek. A kipróbálás során létrehozott fiókadatokat a törlés után nem lehet visszaállítani.